Een concert met Bach, Beethoven en ... Borodin

ERMELO – Op zaterdagavond vindt er een concert plaats van het Hermitage Kwartet in de Oude Kerk. Dit concert is onderdeel van de Randmeerconcertenreeks.

Het Hermitage Kwartet is sinds 2015 het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Komen speelt het Hermitage Kwartet jaarlijks grote werken uit het strijkkwartetrepertoire. Dit werd meteen het eerste jaar met veel enthousiasme ontvangen. ‘Vlijmscherp en razend spannend’ schreef het Dagblad van het Noorden over hun première. Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Peter de Grote Festival, waaronder in de Hermitage Amsterdam en meerdere malen op het Emmy Verhey Festival. Jacobien Rozemond (viool) en Francien Schatborn (altviool) zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerderspositie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia. Floor Le Coultre (viool) is met onderscheiding afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en heeft veel prijzen op haar naam staan. Inmiddels treedt zij veel op als kamermusicus op internationale festivals. Amber Docters van Leeuwen (cello), bekend onder andere als prijswinnares van de Cello Biënnale 2008, treedt veelvuldig op als soliste waarbij zij zoekt naar het grensvlak tussen theater en kamermuziek.

Kaarten

Het wordt een concert met Bach, Beethoven en … Borodin, met de Rus als de verrassende derde Er worden de volgende muziekstukken gespeeld: Johann Sebastian Bach. Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ BWV 177 (bewerking Carlos Micháns, 1993), Ludwig van Beethoven. Strijkkwartet nr. 12 op. 127 (1825), Alexander Borodin. Strijkkwartet nr. 2 (1881). U kunt concertkaarten voor het concert van 6 november en volgende concerten bij de Ticketunie bestellen. Ga voor het bestelformulier naar: https://secure.ticketunie.com/widgets/299/43/OrderActvity/663 De links naar deze formulieren zijn ook op onze website www.randmeerconcerten.nl vinden. De kerk is geopend vanaf 19:15 uur. Voor het concert op 6 november is ook een vaccinatiebewijs verplicht. Er zullen binnenkort strengere maatregelen worden aangekondigd om de oplopende corona besmettingsaantallen in te dammen. Wij verwachten niet dat dit voor dit concert gevolgen heeft, maar mocht dat toch zo zijn, dan zullen wij u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen via e-mail en op de website.
www.hermitagekwartet.nl