Evenement krijgt andere vorm

ERMELO - Geen pleinfestijn zoals op de archieffoto, maar wel een Sinterklaasintocht in Ermelo. Dit jaar zal Sinterklaas op zaterdag 13 november met zijn pietengevolg Ermelo aandoen, wel in een iets andere vorm dan normaal het geval is. Vanaf 13.30 uur begint de intocht. De Sinterklaasintochten zijn door demissionair minister-president Mark Rutte uitgezonderd van de QR-codecheck.

De route begint bij het Kerkelijk Centrum en loopt via de Dr. Holtropstraat en de Stationsstraat naar het Molenaarsplein. Vanwege de coronamaatregelen zal het programma er dit jaar iets andere uitzien dan gebruikelijk. Er is geen feestelijk programma met een podium op het Raadhuisplein en ook op het Molenaarsplein zullen geen optredens plaatsvinden. Sinterklaas volgt wel de normale route, maar de stops zullen dus vervallen. 
De organisatie is blij dat de intocht wel kan plaatsvinden, toch hoopt men dat het publiek zoveel mogelijk verspreid over de route zal gaan staan, opdat het evenement veilig kan plaatsvinden.

Route intocht

De feestelijke intocht begint vanaf 13:30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum en gaat dan via de Gamma en kruising Groeneweg/Dr. Holtropstraat richting het spoor. Via de Dr. van Dalelaan, het Schoolpad, de Kerklaan en Stationsstraat gaat de stoet naar het Raadhuisplein. Sinterklaas zal rond 14.00 uur bij het Raadhuisplein zijn en vanaf daar gaat Sinterklaas te voet verder door de Stationsstraat. Rond 14.45 uur zal de stoet bij de kruising met de Rietlaan (Rabobank) gearriveerd zijn en gaat dan in de koets verder richting het Molenaarsplein. Natuurlijk wordt er tijdens de intocht muziek gemaakt door de band Excelsior en het dweilorkest Neptunes.