Online webinars

ERMELO - Van 5 t/m 12 november is het de Week van Mediawijsheid. Een week waarbij we extra aandacht besteden aan ieders online gedrag. Dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert een aantal leerzame activiteiten rondom mediawijsheid, voor kinderen én ouders. Want hoe zorgen we er samen voor dat de online wereld een veilige en fijne plek blijft?

Op maandagavond 8 november geeft dr. Aletta Smits een online webinar over pubers achter hun schermen. Want waarom is het zo moeilijk voor je puber om een game weg te leggen? Aletta Smits geeft op een humoristische manier een kijkje in het puberbrein, zodat je je puber beter kunt begrijpen. De Bibliotheek organiseert daarnaast nog twee online webinars tijdens de week van mediawijsheid over online gedrag en jongeren. Meld je aan voor de webinars via www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl.

Week van Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online. Samen staan we stil bij wat we écht belangrijk vinden in de online wereld. Want het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van digitale media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar ons leven in die online wereld staat ook onder druk. Deze week wordt er ruimte gemaakt om hierover met elkaar in gesprek te gaan en geeft je handvatten om jezelf of een ander mediawijzer te maken. Zo worden we allemaal een stukje weerbaarder en digitaal vaardiger.