Tinybots Tessa maakt het makkelijker thuis

 

ERMELO – Op donderdag 2 december is er weer een avond van het Alzheimer Café in De Baanveger. Het thema van deze avond gaat over dat mensen met dementie langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven, zeker met hulpmiddelen.

Mensen met dementie kunnen in veel gevallen langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Zeker wanneer gebruik gemaakt kan worden van hulpmiddelen. Vaak hebben mensen met dementie moeite met wat nu gebeurt en wat straks komt. Er worden voorbeelden en uitleg van verschillende mogelijkheden besproken om dit thuis gemakkelijker te maken. Een van de hulpmiddelen is Tinybots, een sociale zorgrobot. Hij of zij (naar wens in te stellen) kan hulp bieden o.a. bij herinneren van afspraken, op positieve wijze berichten brengen en bijvoorbeeld muziek afspelen. Tessa van Rooij is als innovatieadviseur werkzaam bij Tinybots en door studie en praktijk bekend met mensen met dementie. Zij zal een presentatie van dit mooie hulpmiddel verzorgen. Daniëlle Meloen is eigenaar van Zorgoutlet Midden Nederland in Ermelo. Ze heeft ruime ervaring met het adviseren van mensen die gebruik willen maken van hulpmiddelen. Zij informeert over en presenteert diverse praktische hulpmiddelen voor mensen met dementie.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerrit Ekkel via 06-10490467 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.