Geocaching wordt buitensport 

ERMELO - In navolging van Harderwijk introduceren alle JOGG-organisaties in de regio Noord-Veluwe (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten) gezamenlijk het nieuwe initiatief JOGG caching. Dit is een laagdrempelige en gezonde beweegactiviteit voor het hele gezin.

Deze kerstvakantie wordt het extra leuk om met elkaar naar buiten te gaan. Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. lanceert JOGG caching samen met de andere gemeentes op vrijdag 24 december. Met deze avontuurlijke zoektocht ga je met gebruik van Google maps op je telefoon JOGG-caches, bordjes met QR-codes, opsporen in Ermelo. Via deze bordjes leer je iets over de omgeving of doe je (met elkaar) een beweegopdracht. JOGG caching is gebaseerd op geocaching. Dit is een buitensport en een spel waarbij je via een telefoon met GPS-functie overal ter wereld op zoek kunt gaan naar zogenaamde caches. JOGG Noord-Veluwe heeft hier een eigen variant op bedacht.

Het is een gratis activiteit. Je hebt alleen een telefoon met QR-code scanner nodig. Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Ga naar https://www.interactie-ermelo.nl/energiek-ermelo/jogg-caching/ en doe mee met het allerleukste buitenspel van Ermelo en omstreken. Dit initiatief is mogelijk gemaakt vanuit een subsidie van JOGG Nederland om bewegen in buurt en wijk te stimuleren.