Organisaties maken er een 'Feest' van

ERMELO – Verschillende culturele organisaties in Ermelo organiseren gezamenlijk op donderdag 3 maart 'Feest'. Met Cultuur&Frituur bieden zij een culturele snack in het centrum van Ermelo. Nu versoepelingen aangekondigd worden en de meeste coronamaatregelen tot het verleden behoren, barsten de cultuuraanbieders van energie. Zij willen dit omzetten in een prachtig programma.

Museum Het Pakhuis hangt letterlijk de slingers op, Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais brengt iedereen in beweging, Kunstenaars van StEK en Leonardo da Vinci verzorgen een kleurrijke activiteit en Tante Jo trekt haar feestkleding aan. Kinderen spelen al wandelend met hun (groot-)ouders een bingo-spel en doen tijdens dit spel verschillende culturele activiteiten. En, zoals de titel al doet vermoeden, ontbreken de limonade, patat en een versierde brownie natuurlijk niet.

Activiteiten

De cultuurmakers hebben een aantrekkelijk 'menu' samengesteld voor de deelnemers. De route start op het Molenaarsplein en eindigt rondom het Raadhuisplein. Onderweg krijgt iedereen 'culturele snacks', korte culturele activiteiten. De deelnemers moeten, zoals gezegd, bovendien hun ogen goed openhouden en hun bingokaart paraat houden.

Honger

,,Onze handen jeuken om weer helemaal los te gaan," vertelt museumdirecteur Germa Greving, dit doen we tevens in het kader van 50 jaar Ermelo zelfstandig. Ook daarom is het feest!" De culturele organisaties in Ermelo hebben zich de afgelopen maanden nauwelijks kunnen presenteren. Telkens moesten zij schakelen om binnen de mogelijkheden toch hun passie te kunnen uitvoeren. ,,Inwoners en bezoekers van Ermelo hebben zo onderhand een tekort aan culturele voeding opgelopen," grapt Greving. ,,Cultuur&Frituur zorgt voor zichtbaarheid voor de deelnemende organisaties en voedt de honger naar een culturele activiteit."

De lekkere trek

De wandeling wordt verder aangekleed met een drankje en hapje voor het gehele gezin. Horecaondernemer David de Vries, die 12 februari zijn deuren opent, wil ook tijdens Cultuur&Frituur een visitekaartje afgeven. Hij zal in zijn nieuwe zaak 'Bij David' patat bakken voor de deelnemers. Kaneel&Kruimels zorgt voor de afsluiting, versierde brownies. Restaurant Pasto verzorgt de koffie en natuurlijk is er limonade voor de kinderen.

Praktische informatie

Cultuur&Frituur duurt ongeveer anderhalf uur en men kan starten vanaf 10:30. Deelname kost €9.90 per persoon (ook voor volwassenen). Reserveren is in verband met coronamaatregelen noodzakelijk via een reserveringssysteem. Om te voorkomen dat er te veel deelnemers zich tegelijkertijd verzamelen op één locatie, wordt er gewerkt met een blokkenschema. Kaarten bestellen kan hier.

Geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding meedoen aan de activiteiten.