Dwalen langs huiskamerconcerten

ERMELO – Even leek het erop dat er dit jaar wederom geen Dwaallicht Festival zou komen, maar na de laatste versoepelingen rondom de coronamaatregelen is er nu dan eindelijk goed nieuws: het huiskamerfestival in Ermelo gaat tóch door. Op vrijdag 25 maart zijn twaalf huiskamers in Ermelo weer gevuld met muziek. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Voorzitter Pim Engelsman is blij dat het festival toch door kan gaan, nadat in januari het evenement uitgesteld moest worden. ,,We hadden voor januari de kaartverkoop al gestart en de posters en flyers waren al gedrukt. Gelukkig hebben we het programma voor maart grotendeels gelijk kunnen houden en konden we snel weer verder met de organisatie. Dat hebben we met zijn allen wel even gevierd met bitterballen en een glas wijn. We hebben er allemaal ongelooflijk veel zin in.”

Zwijnen, Wolven, Kevers en Hazen

Net als bij de vorige edities kunnen deelnemers nu weer kiezen uit vier routes: De Zwalkende Zwijnen, Wilde Wolven, Kruipende Kevers en Haastige Hazen. In iedere route zijn drie verschillende muziekstijlen vertegenwoordigd. De muzikale start en afsluiting is voor iedereen gelijk en zal wegens de verbouwing van de Dialoog dit keer in de Immanuelkerk plaatsvinden. Engelsman: ,,Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid uit Epe verzorgt het openingsconcert van het festival en voor de afterparty hebben we The Folk University Jazz Band gevraagd. Zij hebben ook tijdens Kunst en Muziek in de Tuinen opgetreden en dat was écht een feest.”

Fietsgidsen en dwaallichtjes

De organisatie vraagt bezoekers net als andere jaren weer om op de fiets naar het festival te komen. “Alle bezoekers dwalen in het donker langs de huiskamers van hun route,” legt de voorzitter uit. ,,Voor de herkenbaarheid krijgt iedereen daarom een eigen dwaallichtje mee. We zijn daarnaast nog druk in overleg met Groevenbeek om weer een aantal leerlingen in te schakelen die ons op de fiets kunnen begeleiden naar de juiste huiskamers. Dat is de vorige keer uitstekend bevallen, want dwalen moet uiteraard geen verdwalen worden.”

Praktische informatie

Meer informatie over de routes en de artiesten is te vinden op de website dwaallichtfestival.nl. Ook zijn daar muziekfragmenten te beluisteren van de optredende artiesten om alvast een indruk te krijgen van de verschillende routes. Kaarten voor het Dwaallicht Festival kosten € 20 per stuk en zijn te koop via de website of bij de VVV Ermelo. Ook is het mogelijk om via de website fietsen te huren.