Zo prettig mogelijk eten en drinken met dementie

ERMELO – Op donderdag 3 maart is er weer een avond van het Alzheimer Café in De Baanveger. Het thema van deze avond gaat over dementie en voeding. Bij dementie kunnen zich problemen voordoen, die invloed hebben op het eten en drinken, bijvoorbeeld een verminderde eetlust, ondervoeding, obstipatie of slikproblemen.

Hoe kan iemand die zelf dementie heeft toch zo prettig mogelijk eten en drinken? En hoe kan je als naaste iemand met dementie helpen? Anouk Pelgröm werkt als diëtiste bij Zorggroep Noordwest-Veluwe. We proberen samen met haar antwoord te geven op deze en andere vragen en oplossingen aan te bieden voor voedingsproblemen bij dementie.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Tijdens de avond zijn de RIVM-regels in verband met COVID-19 van toepassing: 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje wanneer u in de zaal heen en weer loopt. Informatie kunt u krijgen via 0341-567000 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De toegang is gratis, evenals koffie/thee en een hapje en frisdrank na afloop.