Ermelo viert FEEST!

ERMELO – Met de Voorjaarsvakantie in het vooruitzicht is het tijd voor een feest. Er is wat te vieren! En daar bakt David de Vries in zijn gloednieuwe proeflokaal graag verse friet voor. De jonge Ermelose ondernemer doet mee aan Cultuur&Frituur op donderdag 3 maart.

Het is een feestprogramma voor gezinnen waarbij museum Het Pakhuis letterlijk de slingers ophangt en Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais iedereen in beweging brengt. ,,En bij een feest hoort natuurlijk iets lekkers,” vertelt museumdirecteur Germa Greving. Limonade, brownies, het zal de deelnemers aan niets ontbreken. Kunstenaars van StEK en Leonardo da Vinci verzorgen kleurrijke workshops en ook Tante Jo trekt haar feestkleding aan.

Activiteiten

De cultuurmakers hebben een aantrekkelijk 'snackmenu' samengesteld. De route start op het Molenaarsplein en eindigt rondom het Raadhuisplein. ,,Onze handen jeuken om weer helemaal los te gaan," aldus Greving, dit doen we tevens in het kader van 50 jaar Ermelo zelfstandig. Ook daarom is het feest!" De culturele organisaties in Ermelo hebben zich de afgelopen maanden nauwelijks kunnen presenteren. Telkens moesten zij schakelen om binnen de mogelijkheden toch hun passie te kunnen uitvoeren. ,,Inwoners en bezoekers van Ermelo hebben zo onderhand een tekort aan culturele voeding opgelopen," grapt Greving. ,,Cultuur&Frituur zorgt voor zichtbaarheid voor de deelnemende organisaties en voedt de honger naar een culturele activiteit."

Praktische informatie

Om te voorkomen dat er te veel deelnemers zich tegelijkertijd verzamelen op één locatie, wordt er gewerkt met een blokkenschema. Kaarten bestellen kan hier. Het programma is georganiseerd voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding meedoen aan de activiteiten. Voor meer informatie www.hetpakhuisermelo.nl