Ontdek je eigen dorp met Verhaalvontuur 

ERMELO - Vanmiddag mochten jonge VIP-gasten een primeur in Ermelo beleven; een Expeditie Ermelo. Ondernemer Rik Mentink maakte hier zijn twaalfde Verhaalvontuur, een speurtocht met een missiekaart. ,,Als zzp-er kwam ik door corona twee jaar geleden zonder werk en keek vooral naar kansen. Wat is er wel mogelijk?" Zo bedacht Mentink een dorpswandeling anno 2022 met filmpjes op het Youtube-kanaal, maar ook een fysieke kaart.

Vanmiddag was er taart, limonade en een verhalenverteller, maar nog belangrijker de kinderen die een avontuur wilden beleven. Wethouder Hans de Haan is enthousiast met het resultaat. De gemeente Ermelo heeft vanwege het 50-jarig jubileum als zelfstandige gemeente financieel bijgedragen, waardoor Expeditie Ermelo gerealiseerd kon worden. Wie dit avontuur wil beleven, haalt een missiekaart bij de VVV, museum Het Pakhuis of Riemer & Walinga Boekverkoopers.

Missiekaart

Iedereen kan op ‘Expeditie Ermelo’! ,,En dat is zonder einddatum," zegt Mentink. ,,Deelnemers scannen met hun telefoon of tablet de QR codes op de unieke missiekaart. Die missiekaart is een echte schatkaart. Zo zien kinderen in welke straat ze lopen en waar ze naar toe moeten." Op verschillende locaties in Ermelo zijn filmpjes gemaakt. Hierin vertelt de Storyteller iets over de omgeving, maar het is voor de kinderen ook een spannend avontuur. Volg de route, voer de missies uit en kraak de code. Deze familiespeurtocht is gemaakt voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De route kan gelopen worden vanaf zaterdag 16 april. Er zijn geen kosten aan verbonden.