Feest op het Molenaarsplein

ERMELO - Molen de Koe richt op zaterdag 14 mei het Molenaarsplein feestelijk in vanwege de Nationale Molendag. Tijdens deze dag zijn er activiteiten en kraampjes en kan men meefietsen op de Molenfietsdag.

Er is voor deze dag een speciale fietsroute uitgezet van 50 km in het teken van het 50 jaar zelfstandig van de gemeente Ermelo. Deze route gaat richting Nunspeet, die natuurlijk eveneens haar 50-jarig zelfstandigheid viert. Voor deze gelegenheid zijn er extra feestelijke activiteiten onderweg. 

Molentourtocht

Op zaterdag 21 mei wordt het weer feest met oldtimers op het Molenaarsplein. Op die dag staat namelijk de jaarlijkse Molentourtocht op het programma. Het beloofd weer een prachtige rit met bijzondere auto's te worden. Na twee jaar afwezigheid heeft de organisatie zich volledig opgeladen om er een onvergetelijke dag van te maken. Een fantastische route langs de mooiste plekken in de omgeving, verzorgd met behulp van een aantal lokale (horeca)ondernemers en natuurlijk met de bekende behendigheidsproeven en opdrachten.

Opbrengst

De tocht heeft een lengte van ca. 110 kilometer en gaat langs enkele historische molens. Zoals altijd is de route één grote verrassing. Ook dit jaar komt men weer op plekken die men waarschijnlijk niet kent! De Molentourtocht wordt georganiseerd door de Molenstichting De Koe. De opbrengst komt geheel ten goede aan deze monumentale molen. Aan deze toertocht kan iedereen meedoen die de beschikking heeft over een klassieker, een andere echt bijzondere auto of een cabrio. Voor meer informatie  www.molendekoe.nl