Tijdelijke openstelling park De Hooge Riet

ERMELO - De werkzaamheden op De Hooge Riet in Ermelo zijn in volle gang. Het rijksmonument wordt in ere hersteld en in het gebouw wordt hard gewerkt aan de realisatie van de 32 appartementen. Rondom het monumentale hoofdgebouw krijgen de tweelaagse terraswoningen en de twee-onder-een-kapvilla’s steeds meer vorm. Sinds de start van de bouw is het park afgesloten, maar vanaf heden staan de werkzaamheden het toe om de voorzijde van het park tijdelijk open te stellen voor wandelaars. Het park zal voor wandelaars toegankelijk zijn via de Horsterweg en de Dr. van Dalelaan.

De tijdelijke openstelling van het park maakt het mogelijk om op De Hooge Riet, net als twee jaar geleden ruimte te bieden aan het Party@ThePark concert wat wordt georganiseerd door Regioharmonie De Verbinding (samenwerking van de orkesten Crescendo uit Ermelo en de Stedelijke Harmonie uit Harderwijk). Dit staat gepland voor zaterdag 17 september. Meer informatie over dit concert volgt binnenkort via de website.

Herstel park en aanplant bomen

Per 19 september wordt het park weer afgesloten en start de inrichting ervan. Er worden wandelpaden aangelegd, de brug en de vijver worden hersteld en er worden maatregelen getroffen om de biodiversiteit te vergroten. Het gehele plan voldoet aan het gemeentelijk puntensysteem voor Groen- en natuurinclusief bouwen. Ook worden in het komende bomenplantseizoen (november – maart) de bomen die onder de herplantplicht vallen geplant. In december 2021 kregen de eerste 48 compensatiebomen al een plek. Deze staan onder andere aan de Henriëtte van Heemstralaan, de Steijnlaan, de Paul Krugerweg en de IJsbaanweg. Het onderhoud en beheer van de bomen wordt de eerste drie jaar, in opdracht van Heijmans, verzorgd door De Enk Groen en Golf. Daarna neemt de gemeente Ermelo dit over.

Officiele opening park

Van meet af aan stond vast: het park aan de voorzijde van het monument wordt een park voor Ermelo. Een heerlijke plek voor een wandeling, een picknick of een yogales. Zo’n plek vraagt om een officiële, feestelijke opening. Deze staat gepland voor april/mei 2023 als het nieuwe groen goed is geworteld en alles in bloei staat.