Gecamoufleerd 'outdoor' Traildorp

ERMELO - De organisatie van de Nero Veluwse TrailRun heeft in samenwerking met de gemeente en defensie een nieuwe (start)lokatie aan de rand van de Ermelosche Heide gevonden waar het evenement dit jaar gaat plaatsvinden. Daar zal een uniek gecamoufleerd 'outdoor' Traildorp worden opgebouwd.

TrailRunners kunnen kiezen uit de afstanden 13km, 21km of 30km. Alles afstanden starten vanuit het Traildorp en gaan direct over de in bloei staande Ermelosche Heide. De twee langste afstanden gaan langs het ‘Solse Gat’. TrailRunners kunnen hun parkoers volgen doordat de Trails volledig zijn uitgezet met 'duidelijk' herkenbare tekens. Tevens krijgen alle deelnemers en week voor het evenement een link van het GPX-bestand van de Trails toegestuurd. Deze kunnen dan middels een Carmin- of Polar GPS-horloge geinporteerd worden.

G-Trail 1km

De 'Reekalf TrailRun 1km' is speciaal voor verstandelijk beperkten en weer aan het programma toegevoegd. Zij kunnen ‘gratis’ met begeleiders inschrijven en dit onderdeel start als eerste op 3 september. Meer dan toepasselijk in Ermelo als zorgdorp. Deze groep deelnemers zal in een apart onderkomen in het Traildorp worden ontvangen alwaar zij het startnummer en een gratis T-shirt zullen krijgen. Na de finish ontvangen ze de fraaie Veluwse TrailRun medaille en voor zij naar huis gaan nog een gezond lunchpakket.

TrailWalkers

Een ander sportief onderdeel wat we weer aan het programma hebben toegevoegd is de "Everzwijn TrailWalk 13km'. Deze start dit jaar ook vanuit het outdoor Traildorp. Wandelaars gaan via de in bloei staande Ermelosche Heide en door het Speulder- en Sprielderbos. Alle deelnemers kunnen zich onderweg tegoed doen bij de goedgevulde fourageposten en krijgen bij de finish een medaille en op vertoon van startnummerlabel een biertje, 0.0 of frisdrankje.

Maximaal aantal deelnemers

De inschrijving verloopt voorspoedig en uit het gehele land komen deelnemers weer naar Ermelo. De verwachting is dat we ook nu weer vroegtijdig het maximaal aantal deelnemers zullen bereiken en de inschrijving moeten sluiten. In het kader van Natura2000 is met de Provincie een totaal maximaal aantal aan deelnemers afgesproken. Inschrijven is mogelijk tot 22 augustus via www.veluwsetrailrun.nl zolang het maximaal aantal deelnemers p/afstand nog niet bereikt is. Vol=Vol

banner veluwetrail2022