Beweegprogramma van Interactie Sportbedrijf

ERMELO - Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. start op 7 september met de Interactie SportMix voor ouderen die zich energieker willen voelen. Nederland vergrijst in rap tempo. Om langer fit en gezond te blijven is voldoende bewegen essentieel.

De Interactie SportMix is een beweegprogramma van 12 weken waarbij gevarieerd sporten, op eigen niveau bewegen en sociale contacten opdoen centraal staan. De beweegvormen zijn dit keer o.a.: Fithockey, Spinning, Zumba, en Korfbal. Zo wordt ‘werken’ aan het verbeteren van je spierkracht, coördinatie en conditie weer écht leuk. Heb je lichamelijke klachten? Ook dan kun je heel makkelijk meedoen want iedereen beweegt op z’n eigen niveau. Alle lessen zijn onder professionele begeleiding van een Buurtsportcoach.

Gezonde leefstijl

Nederlanders zijn zich steeds meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl, maar in het beweeggedrag is dat nog niet altijd terug te zien. Dat blijkt wel uit de cijfers dat slechts 42% voldoet aan de landelijke beweegnorm. Volgens de beweegrichtlijnen moeten ouderen per week 2,5 uur matig tot intensief bewegen en 2x bot- en spierversterkende activiteiten ondernemen. Ouderen die gezondheid belangrijk vinden en in beweging willen komen, kunnen een kijkje op de site voor meer info over de SportMix. Deze activiteiten worden georganiseerd in Triade.