Zonovergoten jubileumeditie Oogstfeest een groot succes

ERMELO – De jubileumeditie van het Ermelose Oogstfeest wordt in de boeken worden bijgeschreven als een topeditie. Het weer was enorm goed, de standhouders en vrijwilligers waren enthousiast en het publiek genoot volop. Het bestuur kan terugkijken op een fantastisch twintigjarig jubileum.

Het begon vrijdagavond al met het opstoken van de replica van de Romeinse Pottenbakkersoven. En later op de avond een spetterend optreden van De Kickstarters waarna de avond eindigde met een fantastisch vuurwerk. Honderden mensen stonden zowel op het terrein als op de straten eromheen naar dit schouwspel te kijken. Voorzitter Eibert Kuiper is bijna sprakeloos – wie hem kent weet dat dit eigenlijk niet kan - wanneer hem wordt gevraagd wat hij van deze dag vindt. ,,Het kan niet beter, wat een feest. Iedereen is blij en wat weer betreft kan het ook niet beter.’’ De voorzitter weet nog als de dag van gisteren hoe in 2001 het Oogstfeest werd ´geboren´. ,,En dat het al weer twintig jaar geleden is, is toch niet te geloven? Waar blijft de tijd?’’

Demonstraties

De verschillende demonstraties werden door velen bezocht en bekeken, want waar zie je nog ouderwets dorsen, maaien, zaaien, schudden en ploegen? Traditiegetrouw werden er meer dan honderd oude, antieke tractoren getoond waarna zij rond het middaguur een toerrit maakten door het dorp. Daarnaast werd er twee keer een paardenshow gehouden met Friese paarden en berijders in streekdracht. Ook muziek ontbrak natuurlijk niet. Om 14.00 uur volgde een optreden van fanfare Kon. Juliana uit Uddel en eind van de middag verzorgden De Tippezangers, het mannenkoor uit Hierden, een optreden. Het Oogstfeest is een feest van herkenbaarheid, een feest van ontmoeten, zien en gezien worden. En dat is tijdens deze jubileumeditie weer geweldig gelukt. Hulde aan de organisatie en op naar volgend jaar.