Natuur als rode draad bij leesplezier

ERMELO - Van 5 t/m 16 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar: Gi-ga-groen. De Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert de hele week activiteiten, waarbij kinderen worden uitgedaagd om echte natuurhelden te worden. Op 5 oktober wordt de Kinderboekenweek ingeluid met een groot Leesfeest in de bieb. Ook is er een boomhutontwerpwedstrijd en komen bekende schrijvers Jozua Douglas en Bibi Dumon Tak langs.

Op woensdagmiddag 5 oktober wordt een middag vol spannende verhalen, speurtochten, knutselen en leuke spellen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een gratis kaartje reserveren via de website. Het feest bestaat uit twee rondes en start om 14.00 uur en 15.30 uur. De hele maand september worden er gouden tickets in de gereserveerde kinderboeken gestopt. Zo'n ticket kan worden verzilverd voor een speciale ontmoeting met twee hele bekende schrijvers. Je kunt kiezen tussen Jozua Douglas (bekend van Costa Banana en De Verschrikkelijke Badmeester) of Gouden Griffel winnares Bibi Dumon Tak.

Ontwerpwedstrijd Waanzinnige boomhut

Alle kinderen op de basisschool kunnen dit jaar meedoen met de tekenwedstrijd Ontwerp je eigen waanzinnige boomhut. De tekenplaten worden uitgedeeld op scholen, de bieb en in boekhandels. Kinderen kunnen hun tekening weer inleveren bij de bibliotheek. De coolste en meest originele ontwerpen winnen een prijzenpakket. Op zaterdag 8 oktober van 18.30 tot 19.30 uur organiseert de bieb samen met kindertheater Brillekip een tè gek theaterspektakel bij Riemer & Walinga. Opblijven (tot je groen ziet) gaat over tante Geo die stiekem in het Gi-ga-grote bos woont, waar ook groenogige Groensels wonen. Heb je daar nog nooit van gehoord? Reserveer dan gauw je kaartje op onze website, iedereen van 3 tot 100 jaar is welkom! www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl/kinderboekenweek