Herfsttocht en Graveltocht beiden op 10 september

ERMELO – Maar liefst twee toertochten houdt de Veluwse Wieler Vereniging op zaterdag 10 september. Het gaat dan om de Herfsttocht en de Ermelose Graveltocht waar ongetwijfeld veel wielerliefhebbers zich kunnen uitleven.

De organiserende vereniging heeft met de Ermelose Gravel Tocht 2022 twee schitterende gravelroutes uitgezet op de Veluwe. De 60 km route gaat over de Ermelose heide, dwars door het Kroondomein naar Hoog Soeren en het sprookjesachtige Speulder- en Sprielderbos. De 100 km leidt de fietser eerst over verrassende graveltracks langs de Veluwemeerkust en het Beekhuizerzand. Van zeeniveau naar de Torenberg! De routes zijn geschikt voor zowel gravel- als mountainbike. De deelnemers kunnen rekenen op uitstekende verzorging, zowel bij de start en finish als onderweg.

Herfsttocht

Wie nog een keer zin heeft om aan het eind van het fietsseizoen eens lekker door te trappen kan deelnemen aan de Herfst Tocht Ermelo 2022. Tijdens de tocht wordt het dan ook genieten van de heide in bloei, weidse landschappen en bekende en minder bekende heuvels op de Veluwe. Men kan hierbij kiezen uit drie afstanden: 80, 100 en 135 kilometer. De routes voeren wielrenners over de heidevelden van Uddel en Elspeet naar Hoog Buurlo. De langste route knoopt er een lus aan vast via de Knobbel, de bekende klim bij Oldebroek. Alle routes zijn volledig uitgepijld. De start- en finshplaats van beide routes is bij De Muzenhof, aan de Leuvenumseweg 66. Voor meer informatie: www.vwv-ermelo.