Vliegenzwam paddenstoel van het jaar

ERMELO - De Vliegenzwam is paddenstoel van het jaar 2022. Op 24 september, de eerste dag van de week van de veldbiologie, worden in het hele land paddenstoelen excursie georganiseerd. Er is zelfs een wedstrijd, wie de grootste Vliegenzwam kan vinden.

De hoed kan wel 20cm breed worden. Ook de KNNV Noordwest Veluwe organiseert deze dag een paddenstoelenwandeling op Oud Groevenbeek waarbij de deelnemers specifiek gaan zoeken naar de Vliegenzwam. Onder berk of beuk heb je de meeste kans. Maar de deelnemers zullen zeker ook veel andere soorten paddenstoelen tegenkomen. Landgoed Oud Groevenbeek heeft niet alleen een rijke natuur, maar ook een rijke cultuur. Over de monumenten op het landgoed valt wel het een en ander te vertellen. Dick Dooijewaard (paddenstoelen) en Anne-Marie Fondse (cultuur) zullen deze excursie begeleiden. Deze wandeling is vooral geschikt voor mensen die nog weinig kennis van paddenstoelen hebben en ook geschikt voor kinderen. Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. Aanmelden via de website van de KNNV https://noordwestveluwe.knnv.nl/ Datum & tijd zaterdag 24 september 2022 om 14:00 uur
Vertrekplaats Parkeerplaats Oud Groevenbeek, Putterweg 220, 3851 VG Ermelo (hoek Watervalweg,- Putterweg, tegenover de Jacobslaan)