Moonlight Kanoën met muziek

ERMELO - IJsclub De Kanovijver sluit het seizoen traditioneel af met het Moonlight Kanoën, waarbij zowel de vijver als de kano’s sfeervol verlicht zijn. Dit gratis evenement wordt dit jaar extra groot. In verband met de viering van vijftig jaar Ermelo wordt extra uitgepakt, met onder meer muziek van DJ Richard.

Een aantal jaren geleden ontstond het idee bij een groep vrijwilligers van de Kanovijver dat het leuk zou zijn om de vijver te verlichten met lampjes. De kanovijver krijgt zo een feeërieke sfeer, heel anders dan overdag. Eén van de initiatiefnemers was Rowan van de Pol, die na sluitingstijd over het terrein liep en de lichtmasten zag. ,,Ik bedacht toen dat het best zonde was dat deze lampen in de zomer nooit gebruikt werden. Al snel ontstond het idee om een keer ’s avonds open te gaan,” vertelt Van de Pol. Maar om Moonlight Kanoën sfeervol te krijgen, moest de organisatie wachten tot september. Zo ontstond een nieuw evenement waarmee het seizoen kon worden afgesloten. En met succes!

Gratis

Op vrijdag 30 september is iedereen vanaf 19.00 uur gratis welkom op een sfeervol ingerichte Kanovijver. Afgelopen jaren was het evenement een groot succes en is het uitgegroeid tot een mooie nieuwe Ermelose traditie. Behalve verlichte kano’s zijn ook de radiografisch bestuurbare boten van de Bootjesclub, die gebruik maken van de Kanovijver, verlicht. Door de viering van 50 jaar Ermelo kan de organisatie met een subsidie van de gemeente dit jaar extra uitpakken. Niet alleen wordt het grootser dan ooit, dit jaar wordt ook de avond muzikaal ingelijst door DJ Richard waarbij uiteraard muziek uit de jaren ’70 niet ontbreekt. Ook is voor het eerst sinds corona De Gondelier weer geopend.