Jarige molen reden voor feest op Molenaarsplein

ERMELO - Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober viert de Ermelose Molen De Koe zijn 150ste verjaardag. Iedreen is van harte uitgenodigd om deze speciale verjaardag mee te vieren.

Zaterdagochtend om 10.30 uur zal wethouder Hugo Weidema de dag officieel openen. Daarna komt het bestuur van het Oogstfeest met paard en wagen graan brengen en zal er onderhandeld moeten worden met de molenaar om de juiste prijs af spreken voor het malen. Wanneer dat rond is kan het feest pas echt beginnen. Naast de kinderactiviteiten zijn er optredens van shantykoor Ermeluiden en dameskoor Eigenwijs. Ook zijn er kraampjes met o.a. molenartikelen en speciaal bieren, worden er pannenkoeken en poffertjes gebakken en popcorn gepoft.

Kinderactiviteiten

Op zowel vrijdagmiddag (14.00-16.30 uur) als op zaterdag zwaait Tante Jo de scepter over de kinderactiviteiten op het Molenaarsplein. Er worden ballonnen gevouwen en er zijn spellen in ‘reuzenformaat’ zoals Tangram, Vier op een rij, Jenga, Boter kaas & eieren en het Molenspel. Veel basisschoolleerlingen uit de hogere groepen bezoeken deze maand met hun school de molen. Zij krijgen een rondleiding van een van de gidsen en doen mee met de tekenwedstrijd. Voor leerlingen t/m groep 4 is er een kleurwedstrijd. Deze wedstrijd staat uiteraard open voor alle kinderen, ook voor degenen wiens school niet op bezoek geweest is. Neem je schetsboek mee naar de molen of kom een kleurplaat halen. Inleveren kan tot 8 oktober. Natuurlijk draait de molen op zaterdag en is iedereen ook welkom in de molenwinkel.