Dressuurmeerdaagse in de herfstvakantie

ERMELO – PSV Het Veluws Ros organiseert speciaal voor jonge pony- en paardenliefhebbers, op dinsdag 25 oktober, een Bixiedag.

Er is Bixie dressuur in een mooie grote rijbaan, maar ook een spring-clinic met pony’s en stokpaardjes. ,,Daarnaast zijn er allerlei activiteiten zoals cakejes versieren en schminken,” vertelt organisator Wendy van den Hazel. ,,En alle kinderen mogen verkleed komen! De allermooiste, gekste of grappigste wint een mooie prijs.” Van den Hazel benadrukt dat kinderen met én zonder pony welkom zijn.

Zilveren Pauw

De Bixiedag is onderdeel van de dressuurmeerdaagse ‘De Zilveren Pauw’. Dit is sinds 2011 een jaarlijks terugkerend evenement in de herfstvakantie. Deze is aansluitend van woensdag t/m zaterdag met op zaterdag de grote finale. ,,Paarden en pony combinaties vanuit de hele regio zullen hieraan deelnemen,” vertelt Wendy van den Hazel. ,,Door aantal gulle sponsoren kunnen we dit evenement mogelijk maken en vallen er ook nog leuke prijzen te winnen!” Iedereen is natuurlijk ook van harte welkom om de paardensport eens van dichtbij te bekijken. Op 25 oktober is er vooral een kinderprogramma met om 12.15 een verkleed parade en om 12.45 uur een ruitervitaaltraining. Om deel te nemen aan de activiteiten kunnen kinderen een stempelkaart kopen. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.