Gymsportactiviteiten in Balvers sportzaal

ERMELO - Gymnastiekvereniging Sparta Ermelo organiseert een sportieve herfstvakantie in eigen dorp voor peuters, basisschoolleerlingen, middelbare schoolleerlingen, volwassenen en senioren. Kortom voor jong en oud. Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 oktober vinden in de wethouder Balvers sportzaal aan de Volenbeekweg 51 elke dag uitdagende gymsportactiviteiten plaats.

Dankzij de gemeentelijke subsidie in het kader van 50 jaar Ermelo zelfstandig én de beschikbaarheid van lesgevers kan Sparta in zes dagen maar liefst 21 clinics aanbieden in gym, dans, freerunning en dubbelminitramp (DMT). Iedereen kan bij een clinic in sportkleding binnenlopen en meedoen: leden en niet-leden. Daarnaast zijn er twaalf lesgroepen in trampolinespringen, turnen, kleutergym en ouder&kindgym voor peuters geprogrammeerd. Dan mag een Sparta-lid een introducé uitnodigen voor zijn/haar lesgroep. Zo blijft de grootte van elke lesgroep beheersbaar en de veiligheid gewaarborgd. Ook blijven de Sparta selecties turnen en trampolinespringen tijdens de herfstvakantie in training voor de wedstrijden in het najaar. Midden in de herfstvakantie, op woensdag 26 oktober, vinden Clubkampioenschappen Trampolinespringen 2022 plaats. Kom kijken naar deze spectaculaire sportdiscipline en moedig je favoriete trampolinespringer aan.

Populair

Voorzitter en projectleider Hans van Zetten: ,,Het is een zeer gevarieerd activiteitenprogramma voor peuters tot en met de senioren van 75 jaar en ouder. Voor peuters en kleuters zijn er dansclinici op maandag, donderdag en zaterdag. Voor basisschoolleerlingen zijn er dagelijks clinics in dans en freerunning. Freerunning is ook populair bij middelbare schoolleerlingen. En we beginnen maandagochtend met clinics voor senioren en supersenioren om in conditie te blijven. Maak vooral gebruik van al deze mooie clinics." Volwassenen die wel eens kennis willen maken met dans kunnen donderdagavond terecht. Ze krijgen eerst een danstraining aangeboden, daarna wordt er een choreografie van gemaakt door dansdocent Marlon Japenga.

Deze zomer heeft Sparta een nieuw springtoestel aangeschaft: de dubbelminitramp, afgekort DMT. Zaterdagmiddag kun je kennismaken met dit nieuwe toestel. Alice Linthuis, hoofdcoach trampolinespringen, geeft de clinic. DMT is een specialisatie in de springsport. Er vinden wedstrijden op nationaal en internationaal niveau plaats. Alle activiteiten vinden plaats in de wethouder Balvers sportzaal.