'Sommige voorwerpen hebben een spannend verhaal'

ERMELO – Sinds twee weken is hij museumdirecteur, Patrick Reeuwijk. Iedere dag merkt hij hoe bijzonder de verhalen achter de museumobjecten zijn. ,,Sommige voorwerpen hebben een verrassend of zelfs spannend verhaal,” aldus Reeuwijk. ,,Museum Het Pakhuis zit in die zin vol verhalen.” In het museumdepot ontstond ook het idee van de ColdCase #22 theaterwandeling die uitgevoerd wordt in de Kerstvakantie.

Reeuwijk houdt ervan om historische verhalen te vertellen. ,,In die zin ben ik helemaal op mijn plek in het Ermelose museum. Door een voorwerp losstaand achter glas te plaatsen wordt het voor veel mensen niet eenvoudig om te begrijpen hoe het vroeger gebruikt is.” Tijdens het ColdCase-verhaal laat het museum zien wat de functie van bijvoorbeeld een klepperman was en hoe brieven verzegeld werden met een familiewapen.

Moord

Wie denkt dat ColdCase #22 een museumbezoek is, heeft het mis. Deelnemers zullen actief moeten onderzoeken hoe een belangrijk persoon, de Schout, in 1604 vermoord is. Deze Schout stierf onder duistere omstandigheden. Het altijd zo vredige dorpje op de Veluwe werd plotseling opgeschrikt door een kille moord. Maar wie heeft dat op zijn geweten?

Raadsels

Tijdens dit spannende avontuur loop je een mooie route, over kleine paadjes en langs monumentale panden. Hoe verder je wandelt, hoe meer je in dit spannende verhaal gezogen wordt. Onderweg los je samen met anderen, net als bij een escaperoom allerlei raadsels op, beantwoord je vragen en zoek je naar de oplossing. Tegelijkertijd ontmoet je personages uit het verleden. Zij nemen je mee naar het Ermelose verleden. De theaterwandeling vindt plaats op 28/29 december en 4/5 januari. Doe mee en bestel hier de kaarten of ga naar www.hetpakhuisermelo.nl