Inspiratieavond met kinderboekenschrijvers

ERMELO - De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen dit jaar met een groot voorleesfeest voor peuters, kleuters en (groot)ouders. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, 25 januari t/m 4 februari, organiseert de bieb meerdere activiteiten om het plezier en belang van voorlezen onder de aandacht te brengen.

Het gratis voorleesfeest is op woensdagochtend 1 februari in de Bibliotheek Ermelo, speciaal voor kinderen t/m 4 jaar. Naast voorlezen wordt er geknutseld en gespeeld, en is er een fotospeurtocht waar ook (groot)ouders kunnen helpen speuren. In de Dialoog in Ermelo wordt een inspiratieavond georganiseerd door kinderboekenschrijvers Hans en Monique Hagen op 22 februari. Zij laten (groot)ouders, juffen, meesters en opvoeders zien hoe je met voorlezen het taalgevoel en de woordenschat van kinderen kunt vergroten.

Kindervoorstelling

In de Dialoog wordt ook een kindervoorstelling gegeven voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. De voorstelling gaat over Maximiliaan Modderman, het winnende boek uit de top 10 prentenboeken van deze Nationale Voorleesdagen. Alle kinderen in de kleuterklassen, op kinderdagverblijven en op peuterspeelzalen kunnen deze maand ook mee doen aan een Nationale Voorleesdagen kleurwedstrijd. De kleurplaten worden in de klas uitgedeeld. Kinderen met de mooiste kleurplaten winnen een feestelijke taart. Je kunt je (klein)kind of jezelf aanmelden via www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl.