Muzikanten met totaal 180 jaar ervaring

ERMELO – Zaterdag 7 januari werden bij Crescendo vier jubilarissen in het zonnetje gezet. De jubilea zouden eigenlijk vorig jaar gevierd moeten worden, maar daar kwam het door omstandigheden niet van. Na afloop van het nieuwjaarsconcert van Regioharmonie De Verbinding ontvingen de jubilarissen de versierselen die behoren bij de jubilea.

Het was voor het eerst dat er met de drie orkesten Christelijke Harmonie Crescendo, Stedelijke Harmonie Harderwijk en Poco Crescendo, gezamenlijk een nieuwjaarsconcert werd gegeven. De samenwerking die in 2021 begon, is uitgemond in een bloeiend gezamenlijk concertorkest, Regioharmonie De Verbinding, dat onder leiding staat van dirigent Richard Vrijhoef. Het concert werd afgesloten met twee stukken die met de drie orkesten gezamenlijk werden uitgevoerd. Aan het eind van de avond werden de vier jubilarissen van Christelijke Harmonie Crescendo feestelijke toegesproken door voorzitter Hanneke van Dijk. De jubilarissen ontvingen een mooie speld, een oorkonde en een prachtige bos bloemen. Na afloop was er een gezellige borrel en werd er in aanwezigheid van familie en vrienden van de jubilarissen gezamenlijk het glas geheven op een mooi en muzikaal 2023!

Speld

Wim Griffioen is 25 jaar muzikant bij Crescendo waar hij de hoorn blaast. Hij ontving een zilveren insigne. Erik Bleijenberg is al 40 jaar in ‘dienst’ bij Crescendo. Hij is muzikant vanaf 1977 (met een tussenpozen) bij Crescendo en speelt klarinet. Daarnaast is hij ook jaren secretaris geweest en zet zich nog steeds actief in voor de vereniging op allerlei gebied. Erik ontving een vergulde speld en een oorkonde. Hans Jagersma is 50 jaar muzikant, maar sinds 2012 lid bij Crescendo. Hans speelt de bastuba en naast zelf muziek maken vindt hij het ook leuk om de concerten van de orkesten op te nemen zodat men hier later nog in alle rust van kan genieten. Hij is gehuldigd met een vergulde speld met 1 zirkonia en een oorkonde. Als laatste werd Jan Bijlsma gehuldigd. Hij is sinds 1960 muzikant en speelt sinds 2002 tenorsaxofoon bij Crescendo. Daarnaast speelt hij ook nog bij het Veluws Senioren Orkest, waar hij ook veel plezier aan beleeft. Hij is gehuldigd met een vergulde speld met 2 zirkonia's.