Ontdek pareltjes van Noord-Veluwse dorpen

ERMELO/ REGIO - Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseren de VVV’s uit Elburg, Ermelo, Nunspeet en Putten in 2023 wederom de Veluwse Wandeldagen. Van 9 tot en met 11 februari kunnen deelnemers op verschillende locaties in deze vier gemeenten starten voor zeer gevarieerde wandelroutes.

Loop over heidevelden, door bossen en langs prachtige cultuurlandschappen en zie onderweg de pareltjes van deze Noord-Veluwse dorpen. Gecombineerd met iets lekkers voor onderweg en een kleine lunch kunnen wandelaars tijdens de Veluwse Wandeldagen het sportieve met het aangename combineren.

VVV's

Tijdens de Veluwse Wandeldagen biedt iedere locatie een specifieke route met een lengte van zo’n 10 tot 15 kilometer. Deze zijn tijdens de wandeldagen vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur verkrijgbaar bij de deelnemende VVV’s. Bij vertrek krijg je de route, een versnapering en een bon waarmee je ergens een kleine lunch kunt gebruiken. Het idee van de Veluwse Wandeldagen is om drie dagen op verschillende locaties starten, waardoor je steeds een andere omgeving ziet en van de verschillende arrangementen kunt genieten. Starten kan in Elburg, Elspeet, Ermelo, Nunspeet, Putten en Vierhouten. Ieder locatie biedt dus een eigen route met een eigen arrangement. Wil je geen drie dagen wandelen? Een of twee dagen meedoen kan natuurlijk ook.

Verschillende routes

In Ermelo kun je starten aan een rondwandeling van 15 km door het Leuvenumse Bos richting het Beekhuizerzand. De route is volledig uitgezet op het wandelkeuzenetwerk. Aan het einde staat er iets lekkers klaar bij Restaurant Pasto. In Nunspeet kun je starten voor de verkorte Hulshorsterbosrandroute van 10 km. Je loopt een stukje langs de rand van het Hulshorsterzand, waar je mooie doorkijkjes op hebt. In Elspeet en Vierhouten kun je starten voor de Elspeterheideroute van 17 km, met mogelijkheden tot verkorting. Kijk op de websites van de deelnemende VVV’s ook voor overnachtingsmogelijkheden. Meer informatie over de Veluwse Wandeldagen is te vinden op www.veluwsewandeldagen.nl.