Het is een rammetje en we noemen het Hans

ERMELO - Op 24 januari werd het eerste lammetje geboren bij de schaapskudde van Ermelo. ,,Het is een jongetje en moeder en jong maken het goed,’’ vertelt de trotse herder Marion Derks. Burgemeester Hans van Daalen heeft dit allereerste lammetje geadopteerd.

De nieuwe burgemeester van Ermelo werd door voorzitter Ab van der Does en coördinator Silvia Noordman van Stichting Schapedrift welkom geheten in het Bezoekerscentrum. Onder het genot van beschuit met muisjes werd het verhaal over het ontstaan van de bijna 25 jarige Stichting vervolgens verteld. Toen de burgemeester gevraagd werd welke naam hij bedacht had voor het eerste lam, antwoordde hij met enige verlegenheid dat hij had begrepen dat het gebruikelijk was om het eerste lam naar hemzelf te vernoemen. Het eerste lammetje van 2023 heet daarom Hans. Geheel voorbereid op zijn bezoek, trok de burgemeester vervolgens zijn schoenen uit en zijn laarzen aan, om rondgeleid te worden in de schaapskooi. Herder Marion Derks vertelde aan een zeer geïnteresseerde burgemeester over de gang van zaken in de lammertijd van dit jaar.

Fotosessie

Hansje en alle andere lammeren zijn tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum te t men een leuk geboortepakketje mee naar huis. Ook kunnen kinderen meedoen aan de kleurwedstrijd waarmee ze kans maken op een unieke en exclusieve fotosessie met het geadopteerde lammetje. Door het (symbolisch) adopteren van een lammetje helpt men de schapen en hun lammeren. Aanmelden voor het lammetjesadoptieplan kan via de website www.schapedrift.nl en in het Bezoekerscentrum van Stichting Schapedrift