Museumkaartcampagne van start

ERMELO - Museum Het Pakhuis opent het seizoen 2023 tijdens de Nationale Museumweek, van 1 april tot en met 7 april. Bezoekers kunnen genieten van de bijzondere tentoonstelling ‘Pracht & Praal’, over de kleinste stad van de Benelux, Staverden, waarin ze terug gaan in de tijd van de hertogen van Gelre.

Om het hele jaar door het brede publiek te stimuleren om musea te bezoeken, heeft de Museumkaartcampagne besloten om de Museumweek anders vorm te geven. Gedurende deze week zijn honderden bekende en minder bekende musea te bezoeken en worden er verschillende activiteiten georganiseerd door heel het land.

Uitlenen

Museum Het Pakhuis nodigt bezoekers uit om hun persoonlijke Museumkaart tijdens deze week uit te lenen aan anderen, om te laten proeven wat Museumkaarthouders onbeperkt beleven. Voor één week hoeven museummedewerkers niet aan de kassa te controleren op persoonlijke gegevens. Hierdoor kunnen familieleden, vrienden en buren, die geen Museumkaart hebben, toch genieten van de ruim 450 musea in Nederland. Met deze actie hoopt de organisatie ambassadeurs van Museumkaarthouders te maken en anderen te inspireren om het museum te bezoeken.

Omroep Gelderland

Op zaterdag 8 april is er een Gelredag met ridder René Arendsen. Hij verzorgt de radio uitzending tot 12 uur voor Omroep Gelderland vanuit het Ermelose museum. Hij zal live verslag doen van de bijzondere tentoonstelling. Museum Het Pakhuis kijkt uit naar een nieuw seizoen vol met activiteiten en nodigt bezoekers uit om het museum te ontdekken.

Over Museum Het Pakhuis

Museum Het Pakhuis is een historisch museum in Ermelo, waar bezoekers kennis kunnen maken met de geschiedenis van de Veluwe. Het museum organiseert diverse activiteiten voor jong en oud, zoals tentoonstellingen, workshops, lezingen en rondleidingen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie www.hetpakhuisermelo.nl