Doel is mensen bij elkaar brengen en contact stimuleren

ERMELO Op drie plekken in de gemeente Ermelo zijn schaak- en damtafels geplaatst, op initiatief van schaakvereniging VSG en beschikbaar gesteld door de gemeente Ermelo. De tafels zijn onderdeel van een inmiddels bijna landelijk netwerk van meer dan 150 tafels.

De tafels zijn geplaatst in het Kwetternest bij de Zwaluwstraat, De Schaapskooi en bij De Baanveger. Bij de laatste twee zijn schaakstukken en damschijven aanwezig, bij het Kwetternest moet men zelf de stukken meenemen. Een van de tafels bij De Baanveger is rolstoelvriendelijk. In 2022 werd de vraag gesteld of schaaktafels in de openbare ruimte ook in Ermelo mogelijk zouden zijn. Nadat een aantal leden van VSG zich bereid toonden om regelmatig activiteiten bij de tafels te organiseren én duidelijk werd dat de gemeente Ermelo financieel wilde bijspringen, werd het idee verder uitgewerkt. De tafels zijn ontworpen, geproduceerd en geplaatst door het familiebedrijf Stedon uit Leeuwarden.

Contact

Voor de schaakvereniging is het doel van de schaaktafels om mensen bij elkaar te brengen en met elkaar in contact te laten komen. Leden van VSG organiseren regelmatig laagdrempelige schaakactiviteiten. Aan deze activiteiten kan iedereen deelnemen. Op de website van VSG worden de activiteiten die gepland zijn aangemeld. Wie bericht wil ontvangen wanneer een schaakactiviteit plaatsvindt kan een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..