Dit jaar derde Lente Editie

ERMELO – Op zondag 21 mei 2023 vind de Lente Editie plaats van de Veluwse Bokkentocht. De voorverkoop van de kaarten start op zondag 23 april om 12.00 uur.

De Veluwse Bokkentocht Lente Editie 2023 gaat plaatsvinden op zondag 21 mei 2023. De Herfst Editie vond afgelopen jaar al voor de twaalfde keer plaats en dit wordt alweer de derde Lente Editie. De precieze routes wordt nog voor de start van de kaartverkoop bekend gemaakt. Natuurlijk ook dit jaar weer een aantal vaste adressen, een paar oude bekende, maar ook enkele nieuwe horecagelegenheden. De verwachting is dat het in ieder geval weer een super gezellige dag wordt.

Fietstocht

De Veluwse Bokkentocht is fietstocht over de Veluwe van zo’n 30 á 35 km. De fietstocht gaat door de Veluwse bossen, over het platteland en in het voorjaar ook langs het water en langs verschillende gezellige cafés/restaurants. In elk bedrijf wordt er een bokbier getapt en op vertoon van de Bokkentochtkaart en bij het nuttigen van een bokbier (of een andere consumptie) krijgt men een heerlijk hapje van het huis. Dit hapje krijgt men alleen bij de eerste consumptie en 1 per deelnemend bedrijf. De drankjes betaalt men zelf. Bij elk café ontvangt men een stempel en een volle kaart is een Veluwse Bokkenkruisje waard.

 Twee Routes

Tijdens deze Lente Editie zijn er maar liefst twee routes waar de deelnemers uit kunnen kiezen. De Groene Route gaat via Ermelo en Garderen naar Putten en doet de volgende horecagelegenheden aan: Café De Hazeburg in Ermelo, in Garderen Eetcafé De Bourgondiër, Restaurant Ons Lagerhuys en Camping De Wijde Blik. In Putten doen Partycentrum De Huifkar, Restaurant Terra Nova en Café De Oude Deel mee aan de bokkentocht. De Paarse Route gaat via Ermelo, Horst en Nulde naar Putten. Aan deze route doen in Ermelo Grand Café Peacock’s en Café De Hazeburg mee, in Horst Bar ’t Zomernest en Restaria De Vos. In Nulde Restaurant SES en in Putten Café De oude Deel en Brasserie Schovenhorst. De start is bij elk deelnemend bedrijven op zondag 21 mei 2023 tussen 12.00 en 14.00 uur. Tot 20.00 uur is het mogelijk om nog een hapje te krijgen. Deze mooie fietstocht is natuurlijk niet alleen voor bierliefhebbers maar ook voor liefhebbers van veel gezelligheid die liever wat anders drinken en houden van een lekker stukje fietsen door een prachtige omgeving.

Kaarten

Kaarten voor de Veluwse Bokkentocht Lente Edtie zijn vanaf zondag 23 april vanaf 12.00 uur te koop bij Café de Hazeburg in Ermelo voor €15,-. Hiervoor krijgt men een routebeschrijving met stempelkaart, fietsvlaggetje, een lekker hapje in ieder café bij de eerste consumptie (dus voor de duidelijkheid. Men krijgt alleen een hapje als men ook daadwerkelijk een consumptie besteld bij het desbetreffende café en ook alleen bij de eerste consumptie bij dat café) en het Veluwse Bokkenkruisje (bij 7 stempels). Er is een beperkt aantal kaarten per route en OP = OP. Meer info op http://veluwsebokkentocht.nl