Muziek direct uit het hart

ERMELO - Op zaterdag 22 april zal de folkgroep Re-Fill uit Ermelo gaan optreden in het nieuwe ontmoetingscentrum De Vleugel, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo met akoestische muziek.

Re-Fill speelt Americana en Keltische muziek direct vanuit het hart. Los gespeeld alsof je er toevallig bij zit. Ambachtelijk, zonder toeters en bellen. Juist die setting leent zich uitstekend voor een locatie als De Vleugel. Intiem, je bent er deel van. En daar gaat muziek juist over. Het zijn verhalende songs van o.a. Neil Young, Bob Dylan, Luka Bloom, Christy Moore, Dubliners, Paddy Reilly, Bruce Springsteen en heel veel andere helden uit de Folk.

Ontstaan

Re-Fill is ontstaan doordat Jos Jongeling folksessies organiseerde en ook tijdens straatoptredens zo nu en dan versterking kreeg van collega muzikanten. Dit beviel zo goed dat Jongeling besloot een soort format te gaan hanteren waarbij telkens een groep muzikanten werd samengesteld afhankelijk van de behoefte van dat moment. Re-Fill kan dus Jongeling alleen zijn of als duo of als trio en ga zo maar door.
Jos Jongeling: ,,In principe speelt Re-Fill akoestisch. Maar zo af en toe ontkom je niet aan lichte versterking. Doodgewoon omdat anders niemand iets van je muziek zal horen. Voor mij is het belangrijk dat de muziek en wat ik daarmee wil overbrengen de boventoon voert. Zo dicht mogelijk bij het publiek, omdat je dan elkaar het beste kunt verstaan. Om dat samen met muziekvrienden te doen, is het mooiste wat er is.’’

Bezetting

 

Het optreden begint om 20.00 uur en de entree is 10 euro inclusief pauzedrankje. Wil je een plaats reserveren stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bezetting Re-Fill bij dit optreden: Elvira Verburgt – zang, percussie; Ian Baker – mandoline; René Schalk – zang, gitaar, bluesharp; Jos Jongeling – zang, gitaar, bluesharp. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0341 -559036