Organisatie kan nu stabiliteit behouden

Ermelo – Vanaf 1 april heeft Present Ermelo een nieuw gezicht binnen de organisatie. Marjolein Kok-van de Steege is geïnstalleerd als de nieuwe coördinator van de lokale stichting en volgt daarmee Lisa Pool-Hofman op. Het bestuur, medewerkers en netwerkcontacten namen in januari afscheid van Lisa Pool, tegelijk met de viering van het eerste lustrum van de organisatie.

Marjolein Kok is geen onbekende in het Presentwerk. Ze heeft ruim vier jaar ervaring opgedaan in het bestuur van Present Delft, maar heeft ook diverse leidinggevende functies in de zorg gehad. ,,Een mooie combinatie,’’ vindt secretaries Marianne Heidema: ,,want met haar ervaring, opgedaan als bestuurder, en haar kennis van de sociaal-maatschappelijke kant, weet zij wat er nodig is en waar de cliënt behoefte aan heeft. Juist deze combinatie, die in beide gebieden is opgedaan, zal haar als coördinator in haar werkzaamheden versterken.’’ Het bestuur is blij dat ze op korte termijn een nieuwe coördinator hebben kunnen vinden. En het feit dat Marjolein de werkprocessen kent, evenals het stappenplan en de unieke werkwijze waar Present Ermelo mee werkt is een prachtige match, waardoor de organisatie haar stabiliteit kan behouden.

Relatie belangrijk

Marjolein Kok zal de komende periode graag kennis willen maken met het netwerk van Present Ermelo. ,,Ik vind de ontmoeting met en relatie tussen mensen waardevol,’’ aldus Kok, ,,en daarbij vind ik ook écht dat omzien naar elkaar een vanzelfsprekendheid moet zijn!’’ En dat is nu net waar het in Present allemaal om draait, om die verbindende factor te zijn tussen vrijwilligers enerzijds en de sociaal-maatschappelijke organisatie met de kwetsbare cliënt als hulpontvanger, anderzijds. Daarbij mag de coördinator van Present Ermelo zich terecht een professionele sociaal makelaar noemen.

Verdere professionalisering

Present Ermelo heeft als voornemen zich nog meer te willen profileren in Ermelo. Na vijf jaar actief te zijn geweest in Ermelo is Present er niet meer weg te denken. De inzet is dan ook de komende jaren verder te professionaliseren. Marjolein Kok heeft als bruggenbouwer samenwerking hoog in het vaandel staan en wil graag bij instanties aan de overlegtafel aanschuiven. Het operationeel team heeft naast de coördinator een vrijwilliger op kantoor, Anneke Wullink, die de administratie verzorgt. Daarnaast heeft Present Ermelo ook een team van zgn. flexwerkers die aangestuurd worden door Hein van Klooster en daarnaast ook wel als groepsbegeleiders ingezet kunnen worden. Present Ermelo zoekt regelmatig kleine en grote groepen die zich vrijwillig willen inzetten voor een praktisch of sociaal project. De unieke werkwijze is dat een groep zelf bepaalt wat hun inzet is en wanneer deze uitgevoerd wordt. De inzet is eenmalig voor één dagdeel. Maatschappelijke organisaties kunnen hun wensen inleveren of voor kwetsbare cliënten zorgprojecten op maat aanvragen. Aan de coördinator de taak om de match te maken. Contact: Marjolein Kok, coördinator: 06-15 17 60 63 Bereikbaar op werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag.