Groot Oranjefeest op 't Weitje

ERMELO – De verjaardag van Koning Willem Alexander begint net als vorige jaren met een uitbundige Koningsnacht. Een muzikale klapper op woensdag 26 april is de start van een groot Oranjefeest. Evenals voorgaande jaren tekent Burenliefde voor twee dagen feest op ‘t Weitje in Ermelo. Het wordt een koele Koningsnacht. Aan de grond kan het zelfs een paar graden gaan vriezen. Koningsdag zelf lijkt volgens meteorologen dan weer iets warmer te worden. Voor de organisatoren van evenementen is het van belang dat het droog blijft. 

Het feestterrein kleurt wederom oranje. Ditmaal is het podium voor de Gebroeders Ko en Thomas Berge. ,,Maar we trappen de feestavond af met onze plaatselijke trots ‘Nu we d’r toch zijn’,” vertelt medeorganisator Marco van Dijk. ,,Alle ingrediënten voor een knallende party zijn aanwezig. Ook Mr. Saxsymbol, DJ Rob en The Party Animals komen naar Ermelo.” De initiatiefnemers organiseren voor de vijfde keer het koningsfeest op ‘t Weitje en wederom gaan de kaarten hard.

Springkussens

Natuurlijk is er ook op Koningsdag van alles te beleven. In het dorp is er traditiegetrouw de kleedjesmarkt voor de kinderen. Deze jongste gasten kunnen vanaf 10.30 uur ook naar hartenlust spelen op het OranjeSpeelParadijs met springkussens. Dit jaar zal er op ‘t Weitje ook een heuse Telekids Drive Inn Show georganiseerd worden. Net als voorgaande jaren is wasbeer Bally van VDB Holiday.com er en worden er pannenkoeken gebakken.
Van Dijk: ,,Vanaf 13:30 uur starten we op het podium.” Zo is er een mooie lijst ‘feest & gezelligheid’. ,,Met Pascal Redeker, Henk Dissel, Dries Roelvink, Het Feestteam en Ronnie Ruysdael.” De kaartverkoop voor Koningsnacht is online verkrijgbaar via: www.feestinermelo.nl