Start op ’t Weitje van circa 80 prachtige, bijzondere auto's

ERMELO - Op zaterdag 20 mei wordt er wederom gevlagd op het Molenaarsplein voor de start van de jaarlijkse MolenTourTocht! Dit jaar voor de twaalfde maal.

Het verveelt nooit, niet voor de organisatie, maar ook niet voor de deelnemers.Vol energie is de organsiatie weer begonnen om er een fantastische dag van te maken. En alle ingrediënten zullen weer aanwezig zijn. De mooiste weggetjes door prachtige bekende, maar ook onbekende landschappen, de zichtbare en onzichtbare stempelposten, de behendigheidsproef en natuurlijk de inwendige verzorging door de lokale (horeca-) ondernemers.

Historie

De tocht heeft een lengte van ca. 125 kilometer en brengt de deelnemers o.a. langs enige historische molens. Zoals altijd is de route één grote verrassing. Ook dit jaar komt men weer op plekken die menu waarschijnlijk niet kent! De deelnemers rijden onder andere volgens het zgn. ‘bolletje-pijltje’ systeem en daarbij kan de route weer andere routesystemen en een rijvaardigheidstest bevatten.

Molen

De MolenTourTocht wordt georganiseerd door de Molenstichting De Koe. De opbrengst komt geheel ten goede aan molen De Koe. Aan deze tourtocht kan iedereen meedoen die de beschikking heeft over een klassieker, een andere echt bijzondere auto of een cabrio. Molen 'De Koe' zal deze dag in bedrijf zijn en is voor de start gratis te bezichtigen door de deelnemers.