Hevige regen mag pret niet drukken

ERMELO - Het jaarlijkse Jacob Cats schoolkorfbaltoernooi was wederom een groot succes. De weersvoorspellingen waren, anders dan voorgaande jaren, niet erg goed, maar gelukkig wist de organisatie hier fantastisch op in te springen. Het toernooi voor de groepen 5 en 6 werd, wegens hevige regen, verplaatst naar de donderdag. Op woensdag vielen er ook stevige buien tijdens het toernooi voor de groepen 3 en 4, maar toen werd de zaal geopend om te schuilen.

Er werd drie avonden lang enorm fanatiek gekorfbald. Op maandagavond waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. De finale van groep 8 werd gespeeld tussen de Klokbeker en de Julianaschool. Uiteindelijk was de Klokbeker net te sterk en won in een spannende wedstrijd van de Julianaschool. Ook bij groep 7 werd er een zenuwslopende finale gespeeld tussen de Ireneschool en de Bernardschool. Deze wedstrijd eindigde in een nipte 1-0 overwinning voor de Ireneschool. Op woensdagavond waren het de spelers van de groepen 3 en 4 die het veld betraden.

Julianaschool

De Julianaschool beleefde een zeer goede avond, want zowel bij groep 3 als bij groep 4 wisten zij de koppositie te veroveren. Het team uit groep 3 was met 4-2 te sterk voor de Bernardschool. Ook bij de finale van groep 4, tussen de Julianaschool en de Bernardschool, werd er lustig op los gescoord. Uiteindelijk was de Bernardschool niet opgewassen tegen de Julianaschool, dat won met 5-3. Tot slot speelden de groepen 5 en 6 hun wedstrijden op de donderdagavond. Er werd een spannende finale gespeeld bij groep 5 tussen de Beatrixschool en de Julianaschool. Daar waar de Julianaschool de vorige avond er tweemaal met de winst vandoor ging, was het dit keer de Beatrixschool dat met 4-3 won en daarmee de bokaal mee naar huis mocht nemen. In de finale bij groep 6 stonden twee scholen die we nog niet eerder in de finale hadden gezien: de Cantharel en de Goede Herderschool. Er werd weinig gescoord en de teams maakten het elkaar zeer lastig, maar uiteindelijk won de Cantharel met 1-0!

Open trainingen

In totaal hebben er 140 teams zich aangemeld en hebben er ruim 800 kinderen meegedaan aan het schoolkorfbaltoernooi. Deze week en volgende week staan de open trainingen op het programma. Iedereen is uitgenodigd om een keer mee te komen trainen.