Rondleidingen door natuur

ERMELO - Op zaterdag 20 mei start om 10.00 uur tegelijkertijd in Ermelo en Harderwijk een rondleiding door de natuurtuin. Dit gebeurt In het kader van de Week van de Biodiversiteit die gehouden wordt van 20-27 mei.

Om 10.00 uur is men welkom In de natuurtuin en krijgen de bezoekers, na een rondleiding een routebeschrijving naar het Voedselbos in Ermelo. Tevens is het mogelijk de andere’ natuurtuin te bezoeken. In Ermelo is de natuurtuin te vinden tussen Konijnenwal en Zandkampweg, de natuurtuin in Harderwijk ligt aan het Zeepad, vlakbij de fietsbrug over de A28. De Natuurvereniging KNNV organiseert dit samen met de natuurtuinen uit Ermelo en Harderwijk. https://noordwestveluwe.knnv.nl

Voedselbos

Om ongeveer 11.00 uur is het Voedselbos aan de Nijkerkerweg in Telgt te Ermelo open waarna om ongeveer 11.15 uur de bezoekers aldaar een rondleiding krijgen met uitleg over het doel en ontwikkeling van het voedselbos. Het voedselbos is onderdeel van de Stichting Herstellende landbouw. Het doel van deze ochtend is de samenhang duidelijk maken tussen het versterken van biodiversiteit in de natuurtuinen en het vergroten van de biodiversiteit door biologische landbouw.

 Internationale Dag van de Biodiversiteit

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan leven op onze planeet. We danken ons leven aan die rijke biodiversiteit. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En zorgt voor eindeloos veel verwondering en inspiratie.