Originaliteit bijzonder gewaardeerd

ERMELO - De 'losgelaten' beestenboel van menner Woutera van de Kamp kreeg van de jury de hoogste punten waar het ging om het schoonste geheel. Deze prijs viel haar ten deel tijdens de 36e Ringrijderij zaterdagavond. Na een pauze van drie jaar, mochten afgelopen zaterdag koetsiers hun paarden en pony’s weer door de Stationsstraat sturen om zoveel mogelijk ringen te steken.

Het publiek kon zaterdagavond genieten van een mooi, vlot verlopend paardenspektakel. De koetsiers en hun grooms hadden hun uiterste best gedaan om hun paarden, pony’s en koetsen zo mooi of zo origineel mogelijk voor te stellen. Dankzij het uiteindelijk prima weer was er veel publiek om de aanspanningen aan te moedigen en te bewonderen.

Wisselbeker

De ‘Gijs de Bruin’ bokaal, de wisselbeker voor de meest gestoken ringen, werd gewonnen door Jordy van Middendorp en zijn ringsteekster Sanne Leenderts uit Ermelo. De tweede prijs in deze categorie ging naar Woutera van de Kamp uit Ermelo en de derde prijs naar Jan Willem van ’t Spijker uit Harderwijk. Behalve de prijs voor de meeste ringen, waren er ook andere mooie prijzen te winnen. Jordy van Middendorp werd door de jury geprezen voor zijn nette manier van het mennen van zijn paard Gelane en won de prijs voor ‘Bestgaande paard & koetsier’. Bij de pony’s was deze prijs voor de keurig mennende Eva Tomassen. Beide menners zijn lid van PSV Het Veluws Ros uit Ermelo. Sem Hofsté, ook uit Ermelo, won de prijs voor het meest authentieke geheel. Hij kwam samen met Heidi Berger en haar Gelderse paard Nero. De koets waar zij in zaten was een Victoria koets uit het jaar 1900. Deze is al jaren in het bezit van de familie De With/Ten Hove en prachtig gerestaureerd. 

Enthousiasme

Na afloop van het ringsteken in het dorp was er een gezellige avond voor de deelnemers, sponsors en alle vrijwilligers bij de organiserende paardensportvereniging PSV Het Veluws Ros aan de Fazantlaan in Ermelo. Dankzij alle sponsoren, de vele vrijwilligers, de deelnemers en scoutinggroep Irmin-Taweb kan er terug gekeken worden op een mooie 36e editie van de Ringrijderij Ermelo. Meer dan voldoende enthousiasme en aanleiding om volgend jaar de 37e editie plaats te laten vinden.