Laatste vrijdag van augustus niet meer vrij

ERMELO/PUTTEN – Het zomeravondconcert Groevenbeek Klassiek gaat in 2023 niet door. De locatie Landgoed Oud Groevenbeek is niet beschikbaar en er is geen alternatieve datum of locatie gevonden, laat de stichting Groevenbeek Klassiek weten. “We vinden het ongelooflijk jammer en hebben veel gesprekken gevoerd om te zoeken naar alternatieven, maar we hebben helaas moeten concluderen dat het ook dit jaar niet zal lukken om het concert te organiseren.”

Bestuursleden Carola Wijmans en Marieke Booy leggen uit dat de laatste vrijdag in augustus niet meer automatisch als vaste datum op de agenda stond bij de beheerders van de locatie. Wijmans: ,,Er is gezocht naar een alternatief moment in dezelfde periode, maar dat was er niet. Een later moment in het jaar vinden wij als stichting niet reëel, omdat de charme juist is dat het concert in de buitenlucht plaatsvindt. De avonden worden dan te koud en te vochtig.”

Muziekconcours voor jongeren

De stichting richt al haar pijlen nu op de komende edities. De data voor de komende vijf jaar zijn inmiddels vastgelegd en de voorbereidingen zijn gestart. “We zitten vol nieuwe ideeën en kijken er erg naar uit om die met het grote publiek te delen”, vertelt Booy die onder andere verantwoordelijk is voor het jeugdprogramma. ,,In 2024 starten we met een muziekconcours voor musicerende jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Een dergelijk evenement is er in onze omgeving nog niet. De winnaar krijgt een gastoptreden op het hoofdpodium van Groevenbeek Klassiek en zal samen met het orkest één à twee stukken ten gehore brengen tijdens het concert. Wij denken dat we het evenement daarmee een enorme boost kunnen geven.”

Muzikale sessie voor partners

Voor de partners die het concert al vele jaren steunen, heeft de stichting nog een speciale ontmoeting op de agenda staan. ,,Al vanaf het eerste concert dragen onze partners ons een warm hart toe. Dat Groevenbeek Klassiek niet kan doorgaan is daarom een moeilijke boodschap”, legt Wijmans uit. ,,We hopen dat we ook in 2024 weer op hun medewerking mogen rekenen, want Groevenbeek Klassiek kan niet bestaan zonder subsidies, donaties en steun uit het bedrijfsleven. We zijn daarom druk bezig om speciaal voor onze partners in het najaar een muzikale sessie te organiseren om onze waardering te tonen voor hun steun en loyaliteit.”