Archeologische vondsten en puzzels 

ERMELO - Enkele weken geleden zijn er bijzondere archeologische vondsten gedaan in Tiel. Archeologen hebben hier een 'openluchtheiligdom' gevonden van zo'n 4000 jaar oud. De onderzoekers spreken zelf over een spectaculaire vondst die uniek is voor Nederland. Er worden regelmatig archeologische opgravingen gedaan, vaak iets minder groot, maar niettemin interessant.

Wie meer wil weten over archeologie kan woensdag vanaf 11.00 uur terecht bij de ArcheoHotspot. De mobiele ArcheoHotspot van de Veluwe staat dan op het Molenaarsplein. Met de mobiele ArcheoHotspot bezoeken archeologen markten en evenementen om de bezoeker kennis te laten maken met de archeologische wetenschap. Hier kunnen mensen meekijken, vragen stellen, maar je mag ook zelf aan de slag! Scherven puzzelen, botten van dieren determineren, historische spellen spelen, maar ook met een VR-bril kijken naar 3D-modellen.

Samenwerking

De Veluwse ArcheoHotspot is een samenwerking tussen Museum Het Pakhuis Ermelo, Veluws Museum Hagedoorns Plaatse (Epe), de initiatiefnemers van het Archeologisch Belevingscentrum Veluwe en Erfgoed Gelderland. Aanstaande woensdag zijn er ook activiteiten in Museum Het Pakhuis. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van archeologische vondsten te zien in het museum. Duik in de prehistorie of ontdek de vondsten van de Romeinse marskampen. Meer informatie www.hetpakhuisermelo.nl