Goede doelen centraal tijdens jubileumfeest

ERMELO - Shantykoor Ermeluiden viert dit jaar een mijlpaal: het 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het koor, in samenwerking met twee andere koren, een groots Shantyfestival op zaterdag 19 augustus in het centrum van Ermelo.

Daarnaast zal er op zaterdag 30 september een uniek goede doelen jubileum concert plaatsvinden in de Dialoog van Ermelo, waarbij de opbrengst van het concert ten goede komt aan ‘de wensambulance’ en ‘Stichting Bart overwint’. ,,Voor ons is het 20-jarig jubileum een moment van trots en dankbaarheid. Al jaren doen we waar we met elkaar blij van worden. Het vertolken van zeemansliederen voor het grote publiek. Het is voor ons dan ook logisch dat we ons jubileum vieren samen met de inwoners van Ermelo," aldus Ton de Kruijf, dirigent van Shantykoor Ermeluiden en een van de organisatoren van het concert en het festival. ,,We kijken uit naar zowel het festival als het goede doelen concert, waarbij de rijke maritieme tradities tot leven komen in onze gezamenlijke optredens en we het publiek betoveren met onze harmonieën en enthousiaste zangkunsten."

Ermelo in maritieme sfeer


Het Shantyfestival zal plaatsvinden op 19 augustus op het Pauwenplein. Tijdens deze dag zullen de drie koren, Shantykoor Ermeluiden, Schuytenvaerders uit Tubbergen en De Vrouwen van Schipper Kee uit Barneveld, optreden op De Enk in Ermelo. De bezoekers kunnen zich verheugen op een divers repertoire van aanstekelijke zeemansliederen en meeslepende harmonieën die de rijke maritieme tradities weerspiegelen. Het Shanty-festival biedt daarmee een unieke kans om de krachtige zangkunsten en het enthousiasme van deze koren te ervaren. 
Op 30 september zal Shantykoor Ermeluiden opnieuw schitteren, ditmaal tijdens het goede doelen concert in de Dialoog. Dit concert heeft niet alleen tot doel het jubileum te vieren, maar ook om iets terug te geven aan de gemeenschap. Het koor zal worden vergezeld door doedelzakspeler Jaco Koster, die het concert zal verrijken. De opbrengst van het concert zal worden gedoneerd aan twee goede doelen, ‘De Veluwse Wensambulance’ en ‘Stichting Bart Overwint’, waarmee Shantykoor Ermeluiden zijn betrokkenheid bij de maatschappij wil benadrukken.

Onvergetelijk


Het 20-jarig jubileum van Shantykoor Ermeluiden belooft een onvergetelijk jaar te worden, vol met muzikale hoogtepunten en een sterke verbinding met de gemeenschap. Het Shantyfestival op 19 augustus en het goede doelen concert op 30 september zijn dan ook niet te missen evenementen voor liefhebbers van shantymuziek en iedereen die wil genieten van een gezellige en inspirerende sfeer. Het festival is gratis toegankelijk en de kaarten voor het concert bedragen € 12,50. Deze zijn vanaf zaterdag 1augustusi verkrijgbaar bij de VVV in Ermelo, direct bij de leden en daarnaast te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..