Teams gaan met verschillende 'sleutels' op pad

ERMELO – De twaalfjarige Anne en haar iets jongere broer Bram zijn laaiend enthousiast als ze, na een uitgebreide zoektocht, weer het museum inlopen. Het leek zo saai, een bezoek aan het museum... Maar met het nieuwe programma zijn ook jong volwassenen te vinden in het Ermelose museum.

Het is een spel, een soort Cluedo en telkens krijgen deelnemers een 'sleutel'. Nou, niet zomaar," vertelt Anne. ,,Je moet er wel wat voor doen!" De museumdocent heeft bij aanvang uitgelegd dat er een bijzonder museumstuk geroofd is. Deelnemers worden vervolgens ingezet als undercover agenten. De museumroof is een nieuwe vakantieactiviteit, georganiseerd door museum Het Pakhuis. Wie nog mee wil doen kan zich aanmelden voor donderdag 10 augustus of woensdag 23 augustus.

Vingerafdrukken 

Met een politiebericht wordt duidelijk dat er een museumstuk, iets van onschatbare waarde, op klaarlichte dag uit het museum is gestolen. Er zijn vingerafdrukken, sporen en een politiebericht. Maar wie heeft het gedaan en waar is het museumstuk gebleven? Dit is een echte gezinsactiviteit die zowel binnen als buiten het museum plaatsvindt. Wie houdt van spellen en puzzels kan hier zijn hart ophalen.

Uitdagend 

Deelnemers worden op verschillende manieren uitgedaagd. Ze volgen een route, ontdekken codes en ontmaskeren de daders. In de kroeg vinden ze niet alleen een opdracht, er staat ook een drankje klaar. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat de gestolen museumschat teruggevonden wordt. Aanmelden mag! Meer informatie: www.hetpakhuisermelo.nl of bel: 0341 760777.