Ontdek de fascinerende wereld van hondensport

ERMELO - Op zaterdag 26 augustus heet Kynologenclub Noord-West Veluwe alle hondenliefhebbers van harte welkom op haar trainingsveld aan Roodeschuurderwegje 64 in Ermelo. Tussen 13.00 en 16.30 uur krijg je de kans om de fascinerende wereld van hondensport te ontdekken en ervaren. Het programma omvat diverse boeiende demonstraties en biedt je ook de gelegenheid om zelf met je hond kennis te maken met een aantal hondensporten. Volwassenen, kinderen én natuurlijk alle trouwe viervoeters zijn welkom!

Demonstraties én zelf doen

Op 26 augustus valt er van alles te beleven. Je kunt je eigen hondenspeeltje maken, op de foto met je hond, deelnemen aan uitdagende hersenwerkspelletjes voor honden en er zijn leuke activiteiten voor kind en hond. Daarnaast zijn er diverse demonstraties. Om 13.15 start de demonstratie agility. Op aanwijzing van de geleider neemt de hond hier razendsnel allerlei hindernissen zoals hoogtesprongen, de A-schutting, slalompaaltjes of een wipwap. Om 14.00 volgt een demonstratie dogdance; een sterk staaltje teamwork tussen mens en hond. De hond reageert perfect op de aanwijzingen van zijn geleider, waardoor het eruit ziet alsof je samen op de maat van de muziek danst. Een uur later, om 15.00 uur, is er een demonstratie gedrag & gehoorzaamheid. Bij deze tak van sport draait het om een harmonieuze relatie tussen mens en hond en een prettig functioneren van de hond in onze drukke samenleving. Om 16.00 kun je zien wat de sport ‘hoopers’ inhoudt. Deze sport heeft zijn wortels in agility, maar is veel minder belastend voor het lichaam, waardoor vrijwel elke hond kan deelnemen. Tussendoor is er de mogelijkheid om met je hond uit te proberen waar zijn talenten zoal liggen.

Leuk en lekker

Naast dit alles zijn er diverse kraampjes met leuks en lekkers voor zowel mens als hond. Ook is er een stand waar je informatie kunt inwinnen over het trainen en opvoeden van je viervoeter en de mogelijkheden voor gedragsbegeleiding bij probleemgedrag van de hond. Parkeren kan bij Bouwbedrijf Prins aan de Zeeweg. Alle informatie over de trainingen en aanmelden is te vinden op www.kcnwv.nl