BBQ competitie als smaakmaker

ERMELO – Eat N Beat is back! Achter de schermen is er al maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit 'foodtruckfestijn'. Het belooft weer een heus spektakel te worden. Na een aantal jaren van afwezigheid is Eat n Beat op 26 augustus terug op 't Weitje met geweldige foodtrucks, cocktails en bieren. De kinderhoek wordt wat kleiner, maar daar komt een heus Ermelo's Backyard BBQ Kampioenschap voor terug.

Drie jaar lang moest de organisatie op haar handen zitten omdat het foodtruckfestival niet door mocht gaan. Maar dit jaar is het terug op de evenementenkalender. Alles wordt weer uit de kast gehaald om 't Weitje knus en gezellig aan te kleden. Dat is een van de dingen die dit festival bijzonder maakt. ,,Ditmaal dus inclusief een BBQ competitie," vertelt Rik Dijkema, één van de initiatiefnemers.

EK Backyard BBQ

,,De bedoeling is dat er verschillende gerechten op de barbecue worden bereid," aldus Dijkema. ,,Het is geen hogere wiskunde, we houden het op 'backyard-niveau'." Toch is er wel een vakjury die het resultaat zal keuren. ,,Deelnemers mogen vanaf twaalf uur aan de slag op 't Weitje." Er komt een kraampje met allerlei groenten, en Van Beekum Specerijen zorgt voor alle kruiden en rub's. Vanaf twee uur kan iedereen komen kijken hoe de deelnemers het doen. Rond 18:00 uur zal de jury het winnende team bekendmaken.

Lekker loungen

De organisatie hoopt dat het zonnige weer doorzet tot eind van de maand, maar op 26 augustus is het in elk geval lekker loungen. ,,We pakken dan ook flink uit met lekkere laidback loungemuziek, o.a. DJ Al, Señor Ces en Jeroen Post. Jorda zal het feest op 't Weitje groots afsluiten," zo verzekert de organisatie. www.eatnbeat.nl