Zintuigen geprikkeld in 'boerenbuitenlucht' 

ERMELO - ‘De boer is troef’, met die slogan opende voorzitter van het Oogstfeest Eibert Kuiper zaterdag de 21e editie van dit folklorefeest. Een feest met een blik in het verleden, van ambachten en tradities; het dorsen van het graan, het slijpen van de zeis en het maken van klompen. Boerengereedschap, maar ook de keukenspullen uit grootmoederstijd waren uitgestald. Ook op archeologisch gebied was er van alles te ontdekken bij de Archeo Hotspot en museum Het Pakhuis. En vanzelfsprekend vond het Veluwse Kruudmoes weer gretig aftrek.

Maar vooral het bier vloeide rijkelijk en ook dat hoort bij dit Oogstfeest. Genieten, herinneringen ophalen en vakantieverhalen delen. Terwijl de kinderen speelden in de berg zand en op het springkussen, zorgden de volwassenen vooral voor hun natje en hun droogje. De 'boerenbuitenlucht' werd zaterdag vermengd met de geur van poffertjes, frites, vis en eend. De Historische Vereniging Ermeloo maakte promotie voor het volgende evenement; Open Monumentendag. De Buurtvereniging onderzocht op ludieke wijze waar alle bezoekers vandaan kwamen.  

Veekeuring

De veekeuring moest helaas worden afgeblazen vanwege de warmte. Gelukkig was er ook iets nieuws aan het programma toegevoegd: de grasmaaiertrek. Maar het populairst waren toch de oldtimer tractoren.

goed betaalbaar plus