Muziek en informatiestands

ERMELO - Op vrijdag 1 september en zaterdag 2 september is voor de derde keer het Fête de la Nature in de Natuurtuin Ermelo. Op vrijdagavond kan er deelgenomen worden aan een rondleiding vanaf 19.00 uur en kan gekeken worden naar nachtvlinders vanaf 20.45 uur. 

Zaterdag is er van 10.30 -15.30 uur in de Natuurtuin Ermelo een unieke mix van natuurbeleving en muziek voor alle leeftijden. ‘s Morgens kunt u vanaf 10.45 uur saxofoon- en vioolmuziek beluisteren van Estia en Marlinde de Wolf . Vanaf 13.00 treedt folkmuzikant Jos Jongeling op. Vanaf 14.45 uur is de muziekgroep B-Eagles te beluisteren. Tussen de muziek door zijn er rondleidingen door de tuin vanaf 11.30 uur en 14.15 uur. Er is tegen betaling koffie/thee en sap verkrijgbaar en tussen de middag worden er poffertjes verkocht. Wat contant geld meenemen is daarom handig.

Informatie

De gehele dag zijn er informatiestands van de natuurorganisaties , van wijkvereniging West , van het Klompenpad en van het voedselbos. De bijenstal kan bezocht worden met uitleg van de imkers over het boeiende leven van honingbijen. Ook kan een deel van het klompenpad gelopen worden of een fietstocht naar het voedselbos in Telgt. Er kan in de tuin geschaakt worden onder leiding van de schaakvereniging of geschilderd worden in de natuur. Voor kinderen zijn er o.a. het kabouterpad, een kabouterspeurtocht, een speurtocht voor 10+ en het knutselen met houten materialen.

Programma

Het complete programma is ook te vinden op de websites en facebookpagina’s van KNNV Noordwest veluwe en NMP Ermelo. De natuurtuin is te vinden tussen de Konijnenwal en de Zandkampweg, beide zandwegen ten westen van de Arendlaan. Toegang is gratis. Er is vrijwel geen parkeerruimte. Aanbevolen wordt om per fiets te komen of te parkeren bij de Balverszaal aan de Arendlaan.