Tentoonstelling in Pannenfabriek

ERMELO - De Oranjevereniging Ermelo is een van de oudste verenigingen in het dorp en viert dit jaar haar 125-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum worden er een receptie en een tentoonstelling georganiseerd om terug te blikken op de rijke geschiedenis van de vereniging.

Op vrijdag 15 september zal de Oranjevereniging Ermelo een receptie houden in de Muzenhof aan de Leuvenumseweg te Ermelo. De receptie begint om 19.30 uur en is bedoeld voor alle leden van de Oranjevereniging, oud-leden en genodigden. Daarnaast wordt er een muzikaal programma aangeboden en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten.

Expositie

Er zal een speciale tentoonstelling worden georganiseerd in samenwerking met Vereniging Historisch Ermelo in de Pannenfabriek aan de Hamburgerweg te Ermelo. Deze tentoonstelling zal een overzicht bieden van de rijke geschiedenis van de Oranjevereniging Ermelo en haar betekenisvolle bijdrage aan de gemeenschap gedurende de afgelopen 125 jaar. De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 30 september en duurt tot en met zaterdag 25 november. Bezoekers kunnen genieten van historische foto's, documenten en memorabilia die een fascinerend inzicht geven in de activiteiten van de vereniging door de jaren heen.

Mijlpaal

Bas van der Mooren, voorzitter van de Oranjevereniging Ermelo is enthousiast over het bereiken van deze mijlpaal en kijkt uit naar de festiviteiten: ,,Het is een eer om deel uit te maken van deze vereniging en om ons 125-jarig bestaan te vieren. We zijn trots op de rol die de Oranjevereniging heeft gespeeld en nog steeds speelt in het verbinden van de inwoners van Ermelo en het bevorderen van de lokale gemeenschapsspirit.’’ Dit jubileum markeert een belangrijke mijlpaal voor de Oranjevereniging Ermelo en haar betrokkenheid bij het organiseren van talloze succesvolle evenementen, zoals Koningsdagvieringen, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en andere festiviteiten. Het geeft de vereniging ook de gelegenheid om vooruit te kijken naar de volgende 125 jaar en nieuwe plannen en initiatieven te ontwikkelen om de betrokkenheid van de lokale gemeenschap te vergroten.