Dertiende editie van de herfsttocht

ERMELO – Vanaf zondag 17 september start de kaartverkoop van de herfsteditie van de Bokkentocht 2023. De kaartverkoop vindt plaats bij Café De Hazeburg vanaf 12.00 uur. De kaarten kosten € 15,00. De Veluwse Bokkentocht zelf vindt plaats op zondag 15 oktober. Deze editie is de dertiende Bokkentocht.

Men ontvangt dan een routebeschrijving met stempelkaart, fietsvlaggetje, een lekker hapje in ieder café bij de eerste consumptie die besteld wordt in het desbetreffende café. Daarnaast krijgen deelnemers een Veluws Bokkenkruisje wanneer er zeven stempels op de kaart staan. Er zijn een beperkt aantal kaarten per route en OP=OP. De start is bij elk deelnemend bedrijven op zondag 15 oktober 2023 tussen 12.00 en 14.00 uur. Tot 20.00 uur is het mogelijk om nog een hapje te krijgen.

Fietstocht

De Veluwse Bokkentocht is fietstocht over de Veluwe van zo’n 30 á 35 kilometer en gaat door de Veluwse bossen, over het platteland en langs verschillende gezellige cafés/restaurants. In elk bedrijf wordt er een Bokbier getapt en op vertoon van de Bokkentochtkaart en bij het nuttigen van een Bokbier (of een andere consumptie) krijgt men een heerlijk hapje van het huis. Dit hapje krijgt men echter alleen bij de eerste consumptie en 1 per persoon per deelnemend bedrijf. De drankjes moeten zelf betaald worden. Bij elk café ontvangt ment ook een stempel en een volle kaart is een Veluwse Bokkenkruisje waard. Er zijn twee routes: een Oranje route en een Paarse route. De deelnemende horecagelegenheden per route vind je hier.