Oud en nieuw werk in galerie

ERMELO - Vanaf 19 september tot 28 oktober exposeren drie Ermelose kunstenaars, Aalt Hijmissen, Victor Majdandzic en Chalak Osman, in het pand van StEK in de Stationsstraat 72. De officiële opening is op 22 september om 17.00 uur.

Osman exposeert met recente schilderijen, Majdandzic met een selectie van zijn werk uit de twintigste eeuw en Hijmissen stelt nieuwe sculpturen van onder andere dieren tentoon. Victor Majdanzic (92) is geboren in Bosnië, maar woont al vanaf 1969 in Nederland. Zijn werk krijgt internationaal lovende kritieken. In 2015 won hij de 3e prijs in de London Art Biennale. In zijn voornamelijk abstracte werk zijn geologische structuren te ontdekken zoals het samenspel tussen kristallisatie, erosie en sedimenten.

Balans

Chalak Osman (54) is geboren in Noord-Irak. Zijn abstracte olieverfschilderijen kenmerken zich door hun ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Zijn werk straalt energie, evenwicht en harmonie uit. Chalak experimenteert met veel verschillende stijlen en materialen. Toch blijft de eigen, unieke stijl in al zijn schilderijen herkenbaar.

Grootvader

Aalt Hijmissen (66) heeft het houtsnijden van zijn grootvader geleerd, die het talent in hem herkende en hem op jonge leeftijd inwijdde in deze techniek. Daarnaast volgde hij de opleiding Beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet. Voor zijn verdere ontwikkeling in het houtsnijden volgde hij bij een kunstenaar uit Zelhem het werken in reliëf en 3d. Naast het schilderen en tekenen neemt het werken met hout een grote plaats in.
De openingstijden van StEK (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief) zijn: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Info: kunststek.com/