Randmeerconcert op 23 september

ERMELO - De Randmeerconcertreeks is weer begonnen. Ze trappen af met een concert in de Oude Kerk Ermelo op zaterdag 23 september. Het Dudok Quartet Amsterdam zal een aantal strijkkwartetten ten gehore brengen.

Het Dudok Quartet Amsterdam bestaat uit Judith van Driel op viool, Marleen Wester op viool, Marie-Louise de Jong op altviool en David Faber op de cello. Het is de derde keer dat het Dudok Quartet Amsterdam optreedt bij de Randmeerconcerten en bij alle drie de concerten op deze locatie in de Oude Kerk. De prachtige akoestiek laat de klank van het strijkkwartet in deze zaal volledig tot bloei komen! Er bestaat al een lange traditie met het uitvoeren van strijkkwartetten in de Oude Kerk van Ermelo. Het Dudok Quartet speelt van Wolfgang Amadeus Mozart het Strijkkwartet nr. 23 KV 590 in F gr.t. (1790): Allegro moderato, Andante, Menuetto: Allegretto, Allegro.

Finale

Van Dmitri Sjostakovitsj wordt het Strijkkwartet nr. 3 op. 73 in F gr.t. (1928) gespeeld: Allegretto, Moderato con moto, Allegro non troppo, Adagio, Moderato. Vervolgens volgt de pauze. Na de pauze wordt het Strijkkwartet nr. 1 op. 11 in D gr.t. (1871) van Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky gespeeld: Moderato e semplice, Andante cantabile, Scherzo: Allegro non tanto en Finale: Allegro giusto. De aanvang van dit concert is 20.00 uur en de toegangsprijzen zijn (inclusief het programma en een gratis kopje koffie of thee in de pauze) € 25,00. Jongeren tot 21 jaar betalen per kaart € 6,00. Meer info op: https://www.randmeerconcerten.nl