Ambitieuze voorzitter zwaait na dit ijsfeest af

ERMELO – Terwijl de meeste mensen nog genieten van het nazomerse weer, zijn de organisatoren van IJs in Ermelo al druk met de voorbereidingen. De plannen zijn groots en de ijsbaan, die vijf meter groter wordt, is dan ook niet meer weg te denken. ,,Maar daar zijn wel sponsoren en vrijwilligers voor nodig,” zegt voorzitter Jan Carel Schepenaar. Hij is vanaf het eerste uur betrokken bij de organisatie. Maar na deze editie zwaait hij af. ,,Ik ben meer een bouwer en niet zozeer een houwer,” zegt hij. ,,Het is goed als anderen het stokje overnemen en dit festijn naar een hoger level brengen.”

Het organiseren van IJs in Ermelo kost enorm veel tijd. Toch vindt hij het ontzettend leuk om hieraan mee te werken. ,,Het is het grootste maatschappelijke evenement van Ermelo,” zegt hij trots. Natuurlijk staan er weer tal van activiteiten op de agenda waaronder de curlingcup, het peuterschaatsen en schoolschaatsen. ,,We vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om te schaatsen. IJs in Ermelo wil door middel van schoolschaatsen toewerken naar meer sportstimulering en beleving en zorgen dat elk kind in Ermelo kan komen schaatsen!” Voor dit jaar is er een sponsor gevonden in The Vanneau Foundation die het mogelijk maakt voor alle leerlingen van Ermelo om gratis te komen schaatsen. De Ermelose ijsbaan wordt dit jaar dus groter. ,,Dat kan omdat we het horecagedeelte een stukje opschuiven. Ook komt er op de ijsbaan een koek-en-zopie-tent.”

Baanvegers

Het opbouwen van de ijsbaan is een enorme klus waarvoor de organisatie nog wel wat helpende handen kan gebruiken. ,,Ook zijn we nog op zoek naar baanvegers,” meldt Schepenaar. Wie mee wil helpen dit winterfestijn te realiseren kan voor informatie terecht op www.ijsinermelo.nl. De ijsbaan opent op 29 november. ,,En vijf weken later, op zaterdag 7 januari, organiseren we voor al onze vrijwilligers en sponsoren het grote Smeltfeest.”

PLUS stickers1